Politica de returnare a produselor

 

Produsele comandate pe site-ul aghim.ro pot fi returnate în termen de 14 zile calendaristice de la data primirii, conform OUG 34/2021. Dacă doriți schimbarea produselor puteți solicita acest lucru în termen de 14 zile calendaristice, fără penalizări și fără a invoca un motiv, de la data la care ați recepționat produsele.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si doar in cazul contractelor la distanta (orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a multor mijloace de comunicare la distanta, panala si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul).

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producator pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent in mod obligatoriu, prezenta lui fiind specifica producatorului. Prezenta sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra ca produsul este exact in forma si conditiile in care a fost eliberat de catre producator. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renuntare la contract.

Produsele pot fi returnate sau schimbate dacă îndeplinesc următoarele condiții:

·      Nu au fost desfăcute sau desigilate

·      Sunt returnate în aceeași stare ca la momentul recepționării, iar documentele și ambalajele sunt intacte

·      Nu au urme de utilizare, nu sunt zgâriate, lovite, sparte și nu au urme de șoc mecanic

·      Nu au fost folosite

Produsele trebuie returnate în ambalajul original, însoțite de etichetele intacte, de instrucțiunile primite, certificatul de garanție și alte documente care au fost livrate.

În situația în care produsele sunt returnate într-o stare ce nu mai permite vânzarea lor ca noi, AG Chim poate solicita o taxă pentru readucerea acestora la stadiul inițial sau pentru a acoperi diferența de preț ce rezultă din vânzarea produsului ca utilizat. Dispozițiile sunt conform OUG 34/2014, în cazul achiziționării produselor de pe site-ul nostru, folosind tehnici de comunicare la distanță.

Aveți dreptul de a opta o singură dată pentru returnarea sau înlocuirea unui produs, în condițiile legii. Dacă produsele au fost însoțite și de cadouri din partea noastră, acestea trebuie returnate odată cu produsele.

Ne rezervăm dreptul de a refuza returul dacă produsul sau produsele respective sunt într-o stare care nu mai permite recomercializarea.

Cheltuielile aferente returnării sunt suportate de client, iar rambursarea contravalorii lor se va face în termen de 14 zile calendaristice de la momentul în care primim notificarea de retragere.

Cum puteți returna un produs:

1.    Trimiteți cererea de retur prin e-mail la adresa office@agchim.ro. Aceasta trebuie să conțină următoarele informații:

a.    Nume, prenume

b.    E-mailul de pe care s-a făcut comanda

c.     Numărul de telefon

d.    Datele de contact ale cumpărătorului (persoana juridică sau fizică)

e.    Numărul comenzii

f.      Numărul facturii primite

g.    Produsul (sau produsele) pentru care se solicită retur

h.    Opțiunea de înlocuire sau returnare a banilor

i.      (Opțional) motivul pentru care doriți returul

2.    Veți fi contactat pe e-mail pentru a vă furniza, dacă este cazul, alte informații cu privire la returnarea produselor. După aprobarea cererii, vom trimite un curier pentru ridicarea produselor.

3.    După ce primim produsele returnate vom verifica dacă respectă condițiile de retur

4.    Vă vom rambursa contravaloarea produsului în termen de 14 zile calendaristice de la primirea notificării

Pentru orice alte informații cu privire la politica de retur, vă rugăm să ne scrieți la adresa office@agchim.ro.