Termeni și condiții generale de vânzare A.G.-CHIM TRADING-COMPANY SRL

 

Informații generale

Operatorul online http://www.agchim.ro cuprinde informații de depozit-magazin (produse, preturi, poze, baze de date, reclamă etc.), care constituie baza materială a obiectului și conținutului tranzacțiilor online efectuate de către proprietar (compania A.G.-CHIM TRADING-COMPANY SRL denumită în continuare VÂNZĂTOR).

Tranzacțiile online sunt materializate în Contracte la distanță încheiate între VÂNZĂTOR, în calitate de furnizor și CUMPĂRĂTORI, în cadrul prezentului sistem de vânzare care utilizează în mod exclusiv, tehnica de comunicație la distanță prin sistemul de operare online;

Dovada încheierii contractului la distanță cu persoana fizică, respectiv, al încheierii contractului de vânzare-cumpărare cu persoana juridică, este dată de mesajul de confirmare transmis de VÂNZĂTOR către CUMPĂRĂTOR, privind acceptarea comenzii.

Accesarea și/sau utilizarea site-ului de către CONSUMATOR constituie ACCEPTAREA prezentelor condiții și se obligă la respectarea acestora.

Definirea termenilor folosiți

      Vânzător: Compania A.G.-CHIM TRADING-COMPANY SRL cu sediul în Șos. Dudești-Pantelimon, nr. 42C, Sectorul 3, București, având număr de ordine în Registrul Comerțului J40/7375/1995 și C.I.F.: RO 7741052, nr. telefon: 021/255.70.20, denumita în continuare Vânzător.

      Cumpărător: Orice persoană fizică sau oricare persoană juridică care plasează o comandă în magazinul online http://www.agchim.ro si care a acceptat termenii și condițiile prezentului contract la distantă.

      Utilizator: Orice persoană care vizitează site-ul http://www.agchim.ro

      Magazin Online: Website-ul care se află la adresa http://www.agchim.ro și care este deținut de Vânzător, prin intermediul căruia cumpărătorul are acces la informații privind produsele oferite spre vânzare de către Ag chim Trading Co.

      Produse: Bunuri puse spre vânzare de către vânzător prin intermediul magazinului online.

      Comanda online: Comunicarea online dintre vânzător și cumpărător, prin care cumpărătorul dorește să cumpere produse de la vânzător, iar acesta acceptă să le livreze, dacă cumpărătorul acceptă să le plătească. Pentru produsele care nu se află în stocul curent de marfă, la solicitarea cumpărătorului vânzătorul le poate comanda la furnizor, timpul de livrare pentru astfel de comenzi fiind mai mare decât termenul normal de livrare;

      Comanda confirmată: Comanda prin magazinul online http://www.agchim.ro lansată de către un cumpărător ale cărui date de identificare și detalii cu privire la comanda sa au fost validate telefonic.  Până la statutul de comandă confirmată, aceasta se va considera aflată în lucru.

      Client nou: Consumator care intenționează să achiziționeze produse din magazinul online http://www.agchim.ro pentru prima dată va fi contactat daca este cazul de către un operator din cadrul Ag chim.

      Orarul de funcționare: Comenzile plasate în afara intervalului 10:00 – 16:00, precum și în zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale vor fi procesate în următoarea zi lucrătoare. Dacă clientul este nou, vânzătorul își asumă acceptarea comenzii din partea cumpărătorului în momentul în care există o confirmare telefonică sau prin e-mail. Odată lansata comanda online, cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare ulterioara (telefonica sau electronica), precum si cu modul de operare al vânzătorului.

Baza legală

      Contractul la distanță este reglementat de:

      Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic republicată;

      O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii (aprobată și modificată prin  Legea nr. 157/2015  și prin O.G. nr. 2/2018 și Legea nr. 109/2019);

      Legea nr. 363/2007  privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii.

      Pentru întregirea informării vă rugăm să consultați legislația specifică afișată pe site-ul ANPC, secțiunea "Legislație".

Încheierea contractului la distanță

CUMPĂRĂTORUL acceptă comunicarea prin e-mail sau telefon ca modalitate prin care administratorul   își derulează activitatea după primirea comenzii de la acesta.

Comanda confirmată angajează VÂNZĂTORUL si CONSUMATORUL (persoană fizică) într-un contract la distanță.

VÂNZĂTORUL nu își asumă răspunderea pentru consecințe decurgând din transmiterea de către CUMPĂRĂTOR  a unor date eronate.

Cumpărătorul devine proprietarul mărfii după confirmarea plății, în cazul plății prin OP sau card respectiv după efectuarea plății și semnarea documentelor de transport în cazul livrării prin curier cu plata ramburs.

Informațiile privitoare la contractul încheiat cu CONSUMATORUL/ CUMPĂRĂTORUL se vor stoca temporar de către VÂNZĂTOR iar accesul terților la informațiile conținute va fi posibil  doar la solicitarea organelor judiciare.

VÂNZĂTORUL nu va solicita clientului, prin formularele prezentate în site, alte date și informații, de natură confidențială decât cele necesare emiterii facturii, livrării produselor sau ducerii la bun sfârșit a procedurii de comandă online.

Drepturi de proprietate intelectuală

Ag chim Trading Co este deținătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra magazinului online, respectiv asupra mărcilor, designului, funcționalităților site-ului, imaginilor și specificațiilor tehnice.

CUMPĂRĂTORUL este obligat să respecte dreptul de proprietate intelectuală și nu va descărca/utiliza din conținutul magazinului online http://www.agchim.ro elemente grafice, imagini, descrieri, fără acordul scris al proprietarului/administratorului care este apărat de legea dreptului de autor și de celelalte reglementări legale referitoare la proprietatea intelectuală și industrială. Posibilitatea de a copia informații de pe acest site, este pentru a le folosi doar în scop personal, non-comercial și fără a le șterge sau a le modifica. Este interzisă orice modificare neautorizată a site-ului.

Preturi, modalități de plată și facturare

Preturile produselor sunt afișate pe pagina dedicată lor, conțin TVA și informații privind cheltuielile de livrare. Taxa de transport este cuprinsa intre 25 lei - 75 lei, pentru colete cu greutate cuprinsa intre 1 kg - 10 kg, iar in cazul coletelor cu o greutate mai mare sau agabaritice transportul se va calcula ulterior. In cazul in care livrarea se va face la o adresa care implica km aditionali costul acestora va fi suportat integral de catre cumparator.

Livrarea produselor se face doar pe teritoriul României.Urmeaza sa fiti contactat de catre un operator pentru a confirma comanda, stocul si costul transportului pana la dumneavoastra.Aceasta comanda lansata online nu garanteaza disponiblitatea tuturor produselor comandate.

În cazul lipsei prețului aveți posibilitatea de a cere o ofertă unui operator care vă va comunica prețul și toate informațiile necesare efectuării tranzacției. Prețul produsului este cel afișat/comunicat la data plasării comenzii.  

Modalitățile de plată sunt disponibile pe pagina de lansare a comenzii. Coletul cu produsele livrate va conține și Factura fiscală  emisă pentru bunurile livrate, documentația prevăzută de lege pentru produsele comandate, care, după caz pot fi: certificat/declarație de conformitate, certificat de garanție, instrucțiuni de utilizare, etc. Cumpărătorul va intra în proprietatea bunurilor după semnarea documentului de transport și efectuarea plății către curier (exceptând cazurile când a fost efectuată prin card sau virament bancar).

Datele de card ale cumpărătorului nu sunt stocate și nici nu sunt accesibile site-ului www.agchim.ro sau reprezentanților Vânzătorului. Orice plată efectuată online, prin card bancar, este prelucrată direct prin intermediul procesatorului de plăți Netopia/Mobilpay, respectiv de către instituția sau entitatea de autorizare a tranzacției, despre care cumpărătorul este informat în prealabil.

Garanții

VÂNZĂTORUL garantează că produsele livrate sunt originale, sigilate după caz (prezentate în forma în care provin de la producători/parteneri) însoțite după caz de certificat de garanție - pentru produsele care necesită garanție.

Produselor comercializate le este garantată calitatea pe perioada înscrisă pe ambalaj, în condițiile respectării prescripțiilor (după caz) de punere în funcțiune, de respectare a regulilor de întreținere, depozitare și transport.

Termenul general de garanție este de 12 luni pentru persoanele fizice, respectiv 12 luni pentru persoanele juridice (termenul de garanție curge de la data primirii produsului/bunului).

Orice reclamație sau sesizare va fi trimisă  VÂNZĂTORULUI la adresa de email office@agchim.ro.

De asemenea, reclamațiile se pot efectua și la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului - tel: 0800080999.

Exercitarea dreptului de retragere

Condițiile dreptului de retragere se aplică doar consumatorilor persoane fizice, definite în art 2, pct.1 al OUG 34/2014.

Aceste prevederi se completează cu legea 365/2002 privind comerțul electronic republicată și modificată și cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii.

Conform OUG nr. 34/2014 cumpărătorul are posibilitatea de a se retrage din contractul de la distanță în termen de 14 zile de la încheierea acestuia.

Returnarea produselor

Vânzătorul se obligă să livreze produsele în stare perfectă de ambalare și depozitare. În situația produselor cu termen de garanție, acesta va fi menționat pe ambalaj. Produsele eligibile pentru retur pot fi returnate în termen de 14 zile de la data primirii. Produsele returnate nu trebuie să aibă urme de utilizare, nu trebuie să fie zgâriate, lovite, sparte sau să prezinte alte urme de șoc mecanic. Pentru detalii cu privire la returnarea produselor, vă rugăm să accesați politica de retur.

Obligațiile și drepturile vânzătorului

Vânzătorul pune la dispoziție gratuit utilizatorilor  informații profesionale cu privire la produsele și serviciile sale, pentru a asigura scopul tranzacționării prin comanda online. Informațiile prezentate în magazinul online http://www.agchim.ro au caracter orientativ și prezintă referințe și indicații despre produsele destinate comercializării de acesta, precum și alte date considerate de Vânzător ca fiind de interes pentru cumpărători.

Caracteristicile produselor si documentația tehnică aferentă acestora afișate pe site sunt puse la dispoziție de către producători și furnizori. Imaginile produselor sunt afișate cu titlu de prezentare. În funcție de lotul de fabricație, aspectul real al produsului poate fi diferit înțelegându-se că imaginile produselor afișate în magazinul online sunt cu titlu de prezentare.

      să contacteze clienții pentru confirmarea comenzilor, prin e-mail sau telefonic;

      să livreze produsele în cel mai scurt timp dar nu mai mult de 7(șapte) zile lucrătoare de la confirmarea livrării, dacă acestea sunt în stoc;

      să utilizeze datele personale colectate de la clienți/utilizatori în concordanță cu regulile de confidențialitate și respectând protecția datelor în conformitate cu RGPD.

Vânzătorul nu va comercializa produse din anumite categorii (de exemplu biocide), către persoane fizice sau juridice care nu fac dovada deținerii unei autorizații de utilizare a acestor categorii de produse, sau care nu sunt înscrise în bazele de date ale autorităților cu competențe în domeniu. De asemenea, Vânzătorul are dreptul de a anula orice comandă aflată în procesare, dacă descoperă că Cumpărătorul a încălcat termenii și condițiile de comercializare, sau nu se află în legalitate cu privire la posibilitatea de achiziție a produselor din categorii speciale, precum biocidele și nu numai.

Obligațiile cumpărătorului

      să utilizeze site-ul numai în scopul în care acesta a fost creat și cu bună credință;

      să furnizeze informații, corecte reale și actuale despre identitatea sa atunci când aceste informații i se cer, în caz contrar existând posibilitatea refuzării comenzilor;

      să accepte soluționarea eventualelor neînțelegeri în termen de 30 de zile de la data sesizării acestora printr-un mesaj e-mail adresat  administratorului;

      sa accepte TERMENII ȘI CONDIȚIILE administratorului odată cu lansarea comenzilor și să achite contravaloarea produselor prin modalitățile puse la dispoziție, la momentul transmiterii comenzii sau la momentul primirii mărfii.

Forța majoră și cazul fortuit

Forța majoră (orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil, incontrolabil si inevitabil care afectează derularea contractului) și cazul fortuit (un eveniment care nu poate fi prevăzut şi nici împiedicat de către cel care ar fi fost chemat să răspundă dacă nu s-ar fi produs) exonerează de răspundere partea care le invocă (atr.1351 C.civ.).

Prețuri sau caracteristici eronate

Vânzătorul depune toate eforturile pentru a asigura acuratețea informațiilor referitoare la produsele prezentate pe site. Cu toate acestea, există posibilitatea ca unele prețuri sau specificații să fie eronate. În acest caz, Vânzătorul are dreptul de a anula comanda cumpărătorului, cu notificarea acestuia în prealabil.

Litigii. Legea aplicabilă

Raporturile contractuale dintre părți sunt reglementate de legea română. Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabilă va fi deferit spre soluționare instanțelor de judecată competente.